Do góry

Zupy Przepis na:

Szczawiowa z makaronem

Zupy

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 2846

Dodano: 04.09.2009

Odsłon: 2449

Jest pyszna:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar. W tym czasie szczaw płuczemy, siekamy i przesmażamy na masełku. Kiedy warzywa z wywaru są miękkie to je wyjmujemy, skrzydełka też.

  2. Do wywaru wrzucamy przesmażony szczaw i pokrojone w kosteczkę jajka. Gotujemy kilka minut, dodajemy posiekaną natkę. Z mąki i wody robimy "zaczepkę", czekamy aż się zagotuje i zupka nieco zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i zabielamy śmietaną.

  3. Na talerze wykładamy ugotowany makaron, zalewamy gorącą zupą i...pałaszujemy. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 09 kwietnia 2012 U nas w domu zawsze się jadło szczawiowa z makaronem i tak już zostało. Pewnie równie smaczna by była z ryżem, ale wolimy makaron :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 09 kwietnia 2012 Szczawiowa ? Z makaronem ? Nigdy nie jadłam w takiej konfiguracji , muszę spróbować .

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń