Do góry

Przekąski Przepis na:

Tagiatelle z grzybami

Przepis dnia 2008-07-04
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2322

Dodano: 20.06.2008

Odsłon: 21749

Pyszne danie dla miłośników grzybów:)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać posiekany czosnek, zarumienić. Następnie dodać posiekane grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku, oraz łyżkę masła. Standardowo można użyć pieczarek. Ja lubię zbierać grzyby w sezonie i mrozić w zamrażarce. Potem wystarczy odmrozić, odsączyć nadmiar wody i gotowe :) W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy grzyby są już podsmażone dodać makaron i wszystko chwile podsmażać mieszając. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki, zamieszać, jeszcze chwilkę podsmażyć. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 27 maja 2009 Wygląda smakowicie napewno wypróbuje :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zibon 27 maja 2009 NIe ma makaronu tagiatelle, jest za to tagliatelle.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 27 maja 2009 a ja gdy trochę obsmażę grzyby to dodaję mleka, które gęstnieje a smak jest dużo delikatniejszy niż śmietany. Tak też robię sosy grzybowe.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

JagaMasz 26 marca 2009 wyglada bajecznie:) juz sie nie moge doczekac sezonu grzybkowego, mmm...

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agajoka 04 lipca 2008 A ja smaże grzyby na masełku i na koniec delikatnie podlewam śmietanką, potem tylko wrzucić makaron, obojętne jaki, byle dobrej jakosci i al dente

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiunia 04 lipca 2008 pychotka ja rowniez to polecam jest to danie ktore jest nr.1 u mnie w domku w sezonie gdy sa grzybki...uwielbiam to danie z kurkami ojjj poezja.....aa i ja jeszcze na koniec posypuje startym parmezanem...polecam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń