Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12848
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12848
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Przygotować biszkopt: ubić na sztywno pianę z białek, a następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodawać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do posmarowanej KASI tortownicy. Piec około 30-40min. w piekarniku nagrzanym do 170-180*C
Syrop z ananasów uzupełnić wodą do 1/2 l. i ugotować na nim budyń. KASIĘ utrzeć na pianę i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wsypań pokrojone w drobną kostkę ananasy i wymieszać.
Przygotować blat kokosowy: ubić na sztywno pianę z białek, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Przelać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzewanego do 190*C. Piec około 15min.
Przygotować polewę czekoladową: wszystkie składniki, z wyjątkiem tabliczki czekolady, stopić na małym ogniu. Dodać rozpuszczoną na parze czekoladę i od razu rozsmarować polewę na blacie kokosowym. Na biszkopcie rozsmarować masę ananasową, nakryć blatem kokosowym.