Do góry

Desery Przepis na:

Tort Mokka

Desery

Autor: Kasia1302

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 216

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 1788

:)

Składniki

  • 5 jajek
  • 20 dag. i 3 lyzeczki cukru
  • 15 dag.maki
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 60 dag.smietany kremowki
  • 3 zagestniki do smietany
  • 5 lyzek cappuccino
  • 16 czekoladowych ziarenek kawy
  • kakao do dekoracji
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka rozdzielic.Bialka ubic.Powoli wsypywac 20 dag.cukru.Dosac zoltka,wymieszac.Make polaczyc z proszkiem do pieczenia.Powoli wsypywac do jajek.Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac.Spod tortownicy wylozyc papierem pergaminowym,wypelnic masa biszkoptowa.Forme wstawic do wczesniej nagrzanego piekarnika,biszkopt piec 35 min. w temp. 170C.Wyjac z pieca,ciasto natychmiast oddzielic ostrym nozem od brzegow tortownicy,zupelnie wystudzic.Smietane ubic na szytwno,wsypujac przy tym zagestniki i 3 lyzeczki cukru.Troche bitej smietany przelozyc do szprycki.Pozostala delikatnie wymieszac z cappuccinoBidzkopt przekroic na 3 czesci.Spodni krazek posmarowac kremem przykryc drugim krazkiem tez go posmarowac kremem i przykryc 3 ostatnim karazkiem.Gore i boki tortu posmarowac reszta kremu.Wierzch na koncu jeszcze orouszyc kakao,w okol bokow wycisnac ze szprycki male smietankowe rozyczki i udekorowac je czekoladowymi ziarenkami kawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń