Do góry

Przekąski Przepis na:

tortellini z dyni

Przekąski

Autor: maalina

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 24.09.2008

Odsłon: 2102

danie niesamowice smaczne i proste

Składniki

  • dynia, o.5 kg
  • parmezan, 4 lyzeczki
  • jajka, 1 do farszu,2 do ciasta
  • sol, do smaku
  • maslo, ok 2 lyzeczki ,
  • 3 listki swierzej szalwi
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FARSZ POKROJONA W DUZE KAWALKI DYNIE UGOTOWAC Z ODROBINA SOLI. ODCEDZIC I ROZGNIESC MIKSEREM LUB WIDELCEM . DODAC PARMEZANU- OK 4 LYZECZKI JEDNO SUROWE JAKJO - FARSZ Z DYNI POWINIEN BYC JAK NAJBARDZIEJ ODCEDZONY Z WODY- PRZED DODANIEM JAJKA I PARMEZANU PROPONUJE ABY POZOSTAWIC PRZETARTA DYNIE MA SITKU NA OK. 15 MIN. CIASTO CIASTO TAKIE JAK NA MAKARON JAJECZNY - 400gr MAKI 2 JAJKA , WODA - ZAGNIESC ODSTAWIC CIASTO NA OK 30 MINUT , ROZWALKOWAC - LEPIC JAK PIEROZKI LUB USZKA UGOTOWANE PIEROGI PODAWAC Z ROZTOPIONYM MASELEM ( NIE TOPIC NA PATELNI - STOPI SEI SAMO POD WPLYWEM TEMPERATURY) I LISCIEM SZALWI , POSYPAC PARMEZANEM SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maalina 24 września 2008 mozna rowniez dynie "upiec" w piekarniku-nalezy jednak piec wraz z lupinka pokrojona na duze kawalki - oczyszczona z pestek- nastepnie tak jak w przepisiewyzej - jajka , parmezan itd.. ja gotuje( bez lupinki i oczyszczona ) odcedzam na sitku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń