Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka pieczone z ryżem

Dania główne

Autor: monika1

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 11

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 4647

Troszkę inna wersja udek - nie wymagają nakładu pracy, nie potrzebują innych dodatków.

Składniki

  • ryż, 1 szklanka
  • olej, kilka łyżek
  • udka z kurczaka, 2-3
  • kostka rosołowa, 1
  • mrożone jarzyny, 1 opakowanie
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 szklankę wody, olej i surowy ryż. Na ryż wsypujemy zamrożoną jarzynkę (nie rozmrażamy!) - taką, jaką lubimy. Następnie układamy na niej przyprawione udka.

  2. Całość zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową (można użyć rosołek, który został z obiadu) - tak, by jarzyna była zalana+ troszkę udka. Wkładamy do piekarnika na około 1 godzinę (180 stopni).

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń