Do góry

Przekąski Przepis na:

udziec indyczy pieczony

Przekąski

Autor: rom290

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 41

Dodano: 05.05.2008

Odsłon: 5624

rolada z udzca indyka nadziewana mięsem mielonym i pieczarkami .Do tego obowiązkowo chrzan z pomarańczą

Składniki

  • udzce indycze,, 2
  • mięso mielone-wiepszowe,drobiowe(mieszane), 50dkg
  • pieczarki, 20dkg
  • cebulka, 1
  • przyprawy sól,pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udziec wcześniej nacieramy przyprawami np.złoty kurczak ,dzień wcześniej i pozostawiam w lodówce .Mięso mielone mieszam z pieczarkami(zetrzeć na tartce z dużymi oczkami) cebulką (drobno pokroić) i przyprawami.1/2 farszu wyłożyć na udziec oczywiście wcześniej usunąć kość i zwinąć ,zszywamy nitką i nakuwamy .Pieczemy w piekarniku ok 1godz ,w zależności od grubości rolady . Po wystygnięciu wyciągamy nitkę i kroimy w plastry 1cm .Układamy na półmisku całość zalewamy galaretą (może być z kostki rosołowej i żelatyny) do tego pasuje chrzan .Ja robię go z jabłkiem i pomarańcz

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń