Do góry

Desery Przepis na:

W-Z

Desery

Autor: Ania704

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 70

Dodano: 22.07.2009

Odsłon: 1751

pysznosci:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto:Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki, dokładnie ucierając.

  2. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką blachę. Pieczemy w 160 stopniach około 30 min.

  3. Krem: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Powoli dolewamy śmietanę i cały czas ucieramy.

  4. Przestudzone ciasto kroimy na dwie części, przekładamy kremem, polewamy polewą, a następnie dekorujemy reszta kremu przy rękawa cukierniczego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń