Do góry

Przekąski Przepis na:

Warzywa zapiekane

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6187

Dodano: 11.11.2009

Odsłon: 21576

polecam zarówno wegetarianom , jak i mięsożercom ( jako dodatek)

Składniki

  • 10 brukselek
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • sól, pieprz, bazylia
  • 2 suszone pomidory
  • 1/2 szkl.mleka
  • 10 dag serka pleśniowego ulubionego
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie ( nie rozgotować), ułożyć w naczyniu do zapiekania ( brukselka-na pół, marchew -grube plastry, kalafior-różyczki) i posypać pieprzem

  2. W rondelku rozpuścić serek pleśniowy w mleku stale mieszając, zalać tym warzywa, zapiekać w piekarniku ok.190 st, przez 10-15 min.

  3. Po upieczeniu udekorować pomidorami i posypać bazylią.

  4. Smacznego wega-dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fichar 23 lutego 2010 # Ja na dno naczynia ułożyłem plastry ziemniaków ugotowanych w mundurkach . ! smacznego ############

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulaa 15 stycznia 2010 jeju jeju jakie pyszności:) chetnie bym zjadła coś takiego, bo są tam wszystkie moje ukochane warzywka, ale sie ostatnio okazałao, że mam nadwrażliwy żołądek ehhhh:(
ps. Smakowite te Twoje przepisy:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 20 listopada 2009 Wygląda mega smakowicie :) nawet brukselka, za którą nie przepadam ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 11 listopada 2009 Śwetny przepis , a do tego pięknie podana potrawa,takie pkolorowe potrawy przyciągają wzrok ale i pobudzaja smak.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń