Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka ze śliwkami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 2513

Pyszna przystawka. Umili gościom oczekiwanie na danie główne.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbki oczyścić, osuszyć, cebulę posiekać. Śliwki umyć, osuszyć, pokroić. Boczek pokroić w słupki.

  2. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać boczek, przesmażyć i dodać wątróbki. Smażyć 3-4 minuty.

  3. Połączyć z usmażonymi na oddzielnej patelni sliwkami, doprawic solą, pieprzem i papryką. Podawać na pieczywie udekorowane listkami majeranku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń