Do góry

Zupy Przepis na:

Węgierska zupa gulaszowa

Zupy

Autor: zanet184

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 4990

Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić na krótkie paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać olej. Włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Dodać cebulę, czosnek i paprykę. Smażyć razem przez 3-4 min, mieszając. Opruszyć mąką, słodką i ostrą mieloną papryką oraz kminkiem.

  2. Następnie wlać 1,5 l wrzątku z rozpuszczonymi kostkami bulionu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok 50 min. Na koniec wlać rozgniecone widelcem pomidory razem z zalewą i śmietanę rozrobioną z łyżką mąki. Zupęzagotować, ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem. Do dekoracji posypać szczypiorkiem. Podawać ze świerzym pieczywam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maarianna 29 października 2009 Węgier zdziwiłby się bardzo. ; przede wszystkim musi ona być na wołowinie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń