Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z fasolką

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 21.05.2009

Odsłon: 3485

Wołowina z fasolką to idealny pomysł na obiad, prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny :-)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę

  2. Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju i zalać wodą do przykrycia mięsa, prawić solą i pieprzem i gotować do miękkości.

  3. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać fasolkę i chwilę jeszcze smażyć, po czym dodać wszystko do gotującego się mięsa. Gotować ok. 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 16 listopada 2011 na zdjeciu nie jest wolowina! za jasne---mysle,ze to schab, ale apetycznie wyglada

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń