Do góry

Dania główne Przepis na:

ZAPIEKANA POD ZłOCISTą MOZZARELLą PIERś Z KURCZAKA Z POMIDOREM

Dania główne

Autor: Krzysiek_m8

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 122

Dodano: 18.02.2008

Odsłon: 4847

POKROJONA NA CZTERY CZęśCI DELIKATNIE PODPIECZONA PIERś Z KURCZAKA PRZEłOżONA PLASTERKAMI śWIEżEGO POMIDORA I ZAPIECZONA POD PLASTERKIEM SERA MOZZARELLA.

Składniki

  • PIERś Z KURCZKA, 1 szt. (OKOłO 250 g)
  • PRZYPRAWY DO ZAMARYNOWANIA, WEDłUG GUSTU
  • JA DAJę TROSZKę WEGETKI
  • KETHUP
  • CZOSNEK GRANULOWANY
  • ODROBINKę CUKRU
  • SOS TAO-TAO PIKANTNY
  • oliwa
  • tabasco
  • pomidor, 3 PLASTERKI
  • ser mozzarella, 1 WIęKSZY PLASTEREK
  • POMIDOR SUSZONY, WEDłUG GUSTU DO POSYPANIA NA KONIEC
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś zamarynować I odstawić najlepiej na 24 godziny do lodówki, żeby mięso dobrze się przemaserowało. następnie odpiekamy delikatnie na różowawy kolor, kroimy na 4 części przekłdamy pomidorem i kładziemy plasterek mozzarelli, posypujemy suszonym pomidorem i zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym 220 C tuż przed podaniem. Życzę smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń