Do góry

Przekąski Przepis na:

ziemniaczki z czosnkiem i śmietaną

Przekąski

Autor: madziorki

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 61

Dodano: 15.05.2009

Odsłon: 30406

Pasują jako dodatek do dań z grilla

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrać i pokroić w talarki, cebule pokroić w piórka a wędlinę w kostkę. wszystko razem wymieszać ze śmietaną i przyprawami. włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w piekarniku od czasu do czasu przemieszać. gdy ziemniaki będą już prawie miękkie posypać startym żółtym serem i jeszcze chwile zapiec. Można podawać z mięsem grillowym lub z samą surówka z sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: czosnek

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń