Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dyniowa z pierożkami

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20671

Dodano: 16.01.2009

Odsłon: 5663

Porcja tej przepysznej zupy zawiera tylko 250 kcal.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię umyj, wytrzyj, przekrój na krzyż. Usuń włóknisty środek razem z pestkami. Miąższ odkrój od skóry, a następnie potnij na duże kawałki. Jabłko oraz cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj. Na patelni stop masło. Wrzuć cebulę, mieszając usmaż na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz dynię. Wsyp curry oraz paprykę. Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości. W drugim garnku zagotuj posoloną wodę. Na wrzątek wsyp pierożki. Gotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładko. Rozlej do kokilek. Do każdej włóż porcję pierożków. Posyp listkami szałwii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goss 13 października 2010 Sprawdziłam przepis i zupa wyszła przepyszna!! Mimo iż pomyliłam się i wsypałam całą łyżeczkę ostrej papryki :P Była ostra, ale wszyscy i tak się zachwycali :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń