Do góry

Zupy Przepis na:

zupa jarzynowa

Zupy

Autor: mniam-mniam

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 24

Dodano: 28.05.2009

Odsłon: 910

smaczna

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ćwiartkę kurczaka gotować do miękkości. W trakcie gotowania odcedzać łyżką cedzakową zbierającą się szumowinę.

  2. Gdy mięso zaczyna robić się miękkie i nie robi się już szumowina dodać liść laurowy i angielskie ziele, marchew - talarki, pietruszka - talarki, seler - mała kostka, por - plasterki, ziemniaki - kostka, fasola szparagowa - strączek przekroić na mniejsze części, np. na trzy. Gdy marchew zaczyna mięknąć dodać brokuły i kalafior. Mięso można wyjąć lub oskubać i kawałki wrzucić z powrotem do zupy. Doprawić. Zabielić śmietaną - najlepiej wlać do kubeczka śmietanę, do niej trochę zupy, rozmieszać i wlewać do garnka jednocześnie mieszając zupę. Wtedy się nie zetnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 28 maja 2009 A tak w ogóle zjadłabym taka zupkę, tylko mi się robić nie chce... Pozatym nie mam nic w domu, a pogoda taka, że psa żal wygnać, więc chyba nie pójdę do sklepu... Może mi przyślesz talerz zupki? ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 28 maja 2009 Albo użyć kremówki, która nigdy się nie ścina. :) Chociaż ja wolę klar, bez smietany. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń