Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa

Zupy

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5816

Dodano: 05.03.2008

Odsłon: 6589

Smaczna zupka na chłodniejsze dni marca, polecam.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach -ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach -do garnka wlewamy ok 1,2 litra wody i wrzucamy do niej marchewkę , kostki rosołowe i doprowadzamy do wrzenia -następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości go w wywarze ok 15 min -później dodajemy starte ogórki i pieprz -dla poprawienia smaku możemy dolać trochę wody z ogórków kiszonych(ale tylko gdy zupa jest zbyt mało aromatyczna) -gotować wszystko razem na małym ogniu ok 5 minut Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nereczka 09 stycznia 2009 super opisana- w sam raz jak dla mnie-poczatkujacego kuchaza:) dzieki:)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 10 maja 2008 ja robie ogorkowa z makaronem ,ryzem a czasem z ziemniakami w kostke zalezy na co mam ochote i zawsze jest smaczne

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucka2008 10 maja 2008 jeszcze nie próbowałam ogórkowej z makaronem , na pewno jest smaczna, no i mam zupkę na jutrzejszy obiadek :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń