Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne danie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11314
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11314
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 68
Składniki
W garnku zagotuj wodę (ok. litra, może nieco mniej) z zielem angielskim i liśćmi laurowymi (3-4 szt). Z mięsa, jajka, bułki, posiekanej cebuli, ryzu, pieprzu i soli zrób klopsiki. Obtaczaj je w mące i wrzucaj do garnka z wrzątkiem. Gdy sie ugotują, doadaj przecier, papryke w proszku i łyzkę cukru, doprowadź do wrzenia i dodaj śmietanę (aby się na pewno nie zwazyła, dodaj najpierw do odrobiny zupy, wymieszaj i dodaj resztę). Podawaj gorące, posypane koperkiem. Smacznego! :)