Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 17.03.2009

Odsłon: 10421

Bardzo szybka i prosta w przyrządzeniu. Smakuje wyśmienicie z wszelkiego rodzaju zielonymi warzywami. Polecam!

Składniki

  • 60 dag porów
  • łyżka masła
  • sól, pieprz,
  • Gałka muszkatołowa
  • 20 dag śmietanki kremówki
  • 10 dag obeschniętego żółtego sera
  • 1kostka śmietankowego serka topionego
  • 500 ml bulionu
  • 4 kromki chleba
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pory oczyść, pokrój w talarki. Zeszklij na maśle. Zalej bulionem, gotuj 10 minut. Następnie dodaj starty żółty ser, śmietankę, oraz pokrojony serek topiony. Całość zmiksuj na gładko. Ponownie zagotuj. Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chleb pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień na oleju. Grzankami posyp zupę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

erminia 08 kwietnia 2009 60 dag porów...tzn. ile to będzie tak sztukowo?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń