Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z ogórków konserwowych

Zupy

Autor: owieczka_19

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 36

Dodano: 30.08.2009

Odsłon: 3880

Trosze inna niż normalna..mała odmiana:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. A wiec na poczatku gotujemy wywar.Gdy bedzie gotowy przecedzamy go, by zostala sama "woda" , kurczaka obieramy tak by miesa bylo zjadliwe male kawaleczki wrzucamy do zupy.

  2. warzywa oczyszczamy obieramy myjemy, nastepnie Skladniki do zupy trzemy na tarce o duzych oczkach. wrzucamy do wywaru. gdy zmiekna warzywa dodajemy smietane , a nastepnie posiekany koperek , i gotujemy na malym ogniu przez chwilke:) doprawiamy do smaku

  3. ta zupka jest naprawde pyszna.!! lekko slodkawa a zarazem kwaskowata

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

owieczka_19 01 września 2009 mozna dodac wode z okorkow, tylko trzeba ja przecedzic

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 31 sierpnia 2009 Rozumiem ze ogorki konserowe trzemy na tarce, ale czy dodajesz tez wode z ogorkow? Tak jak sie to robi w przypadku kiszonych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń