Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 57
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 57
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Składniki
Jajka ubic z cukrem aż podwoją objetośc . Dodac obydwie mąki połaczone wczesniej z proszkiem do pieczenia .Mieszając dodawac stopione masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlac do formy wysmarowanej wczesniej tłuszczem i posypanej bułką tartą , a resztę wymieszac z kakao. Ciemne ciasto wlac na jasne . Piec 45 minut w temp 180 stopni.Po wystudzeniu polukrowac .
Smacznego