Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy 5 prostych składników, aby upiec babkę majonezową Ewy Wachowicz. W odpowiedniej kolejności zmiksuj ze sobą wszystkie składniki i gotowe! Możesz cieszyć się smacznym wypiekiem. Po co dodawać do babki majonez? Dodanie majonezu do słodkiego wypieku może wydawać się dość zaskakujące, ale dzięki składnikom, z których jest zrobiony, przynosi wiele korzyści. Olej sprawia, że ciasto staje się miękkie, ocet ładnie podkreśla smak babki, a żółtka nadają jej wilgotności. Jeśli zastanawiasz się, czy smak majonezu jest wyczuwalny w cieście, to musimy Cię uspokoić. Dodany w odpowiednich proporcjach nie wypływa na smak wypieku.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 434
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12489
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 434
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12489
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
Białka oddziel od żółtek. Zacznij ubijać je na pianę, dodając porcjami cukier.
Gdy cukier przestanie chrzęścić, dorzuć żółtka, nie przestawaj miksować. Następnie dodaj majonez i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Gotową masę przelej do natłuszczonej foremki na babkę. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.