Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Można ją przygotować czystą lub z dodatkiem – ja użyłam jabłek z mojego ogrodu. Można ją posypać cukrem pudrem lub mieszanką cukru z cynamonem. Smacznego
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 152
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1091
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 152
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1091
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C).
2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 4. Wlewam żółtka. Dodaję majonez. 5. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 6. Masę wylewam na blachę i wrzucam pokrojone jabłka. Posypuję wymieszanym cukrem z cynamonem.
7. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.