Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 488
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 121
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 135
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 488
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 103
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 121
Składniki
Żółtka ubić z cukrem.Dodawać po 1 łyżce śmietany, ubijać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz budyniem.Wsypywać do masy i mieszać.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać do ciasta, delikatnie mieszać.Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą formy na babkę i piec w temp.160-170 C przez 35-40 minut.Po ostudzeniu polać polewą i dowolnie udekorować.
Polewa:Do cukru wlać wodę, dobrze rozmieszać.Dodać aromat i wymieszać.Ja zrobiłam babkę z czekoladą i bez tej polewy którą podałam w przepisie.