Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Zdejmij pierwsze liście z kapusty. Kapustę podziel na pół. Usuń jasny głąb a obie połówki poszatkuj drobno nożem. Możesz też maszynki do mielenia z odpowiednią nakładką. Do miski z kapustą dodaj również obraną i drobno posiekaną cebulę. jabłka obierz i zetrzyj na tarce, na dużych oczkach. Marchewkę obierz i również zetrzyj na dużych oczkach. Do miski z warzywami dodaj też pokrojona natkę pietruszki i koperek. W mniejszej misce umieść resztę składników: majonez ocet, sól, pieprz oraz cukier. Wymieszaj całość i dodaj do dużej miski z poszatkowaną cebulą, marchwią, jabłkami oraz kapustą. Majonez można zastąpić olejem poprostu dodaj olej i wymieszaj