Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem pudrem, ucierając dodaj po jednym jajku, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu wystudzeniu posyp cukrem pudrem.