Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki z herbatników, czyli szybki deser bez pieczenia z którym poradzą sobie nawet dzieci. Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych bakalii i ciastek, które zalegają Wam w kuchni.
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 335
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 335
Składniki
Herbatniki/ciastka pokrusz i przełóż do miski. Dodaj ulubione bakalie.
Margarynę przełóż do rondelka i roztop na małym ogniu. Do roztopionego tłuszczu dodaj cukier puder i kakao. Składniki wymieszaj.
Do kakaowej masy dodaj pokruszone ciastka z bakaliami. Całość wymieszaj. Masę wstaw do lodówki na około 20-30 minut.
Po tym czasie wyciągnij masę z lodówki. Uformuj równej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w wiórkach kokosowych.
Gotowe bajaderki przełóż do pojemnika i ponownie wstaw do lodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po tym czasie bajaderki z herbatników są gotowe do jedzenia.