Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi bananowe ciasto to zapraszam do zrobienia.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
CIASTO: Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z cukrem. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy około 35 minut w 180 st. Po upieczeniu studzimy i przekrajamy na pół.
KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć, miksujemy z jogurtem i pokrojonymi bananami.
Biszkopt przekładamy kremem.