Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z lepszych deserów jakie jadłam w ostatnim czasie. Najlepsze są na ciepło ale zimne też mają wyjątkowy smak. Banany smażone w cieście to słodka przekąska spotykana praktycznie w całej Azji, bo właśnie tam zbiera się najwięcej bananów.
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać. Następnie dodać jajko, mleko oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować i odstawić na 30 minut. Ciasto powinno być gęste lecz lejące.
Banany obrać i pokroić na 3 cm kawałki, skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek banana obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło.