Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogę jeść je na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 560
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 74
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 560
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 74
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Składniki
Mleko wymieszać z jajkiem, kakao, cukrem pudrem i lekko zmielonymi wiórkami koksowymi. Dodać mąkę, szczyptę soli dokładnie wymieszać i odstawić na 5-10 minut. Banany obrać i pokroić na 3-4 części. Rozgrzać olej. Cząstki banana zanurzyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Usmażone przełożyć na papierowy ręcznik. Gotowe oprószyć cukrem pudrem.