Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Banany w cieście, polane miodem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i rumem. Dodaj przesianą mąkę. Schłodzone białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i wmieszaj do ciasta. Banany obierz ze skórki i poprzekrawaj w poprzek na połowy. Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Połówki bananów zanurzaj w cieście i smaż na złoty kolor. Osącz owoce z nadmiaru tłuszczu. Ciepłe banany pokrój, rozłóż na talerze. Polej miodem, udekoruj kleksami śmietany oraz cząsteczkami sparzonej pomarańczy.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety