Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają sie w ustach są bardzo, bardzo kruche wiec trzeba zrobić małe takie na jeden kęs.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 61
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 36
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 61
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 36
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy mikserem na jednolitą, jasną masę. Dodajemy przesiane mąki i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Ja jeszcze dodałam trochę soku z cytryny.
Napełniamy rękaw cukierniczy i wyciskamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ozdobne rozetki. Nie trzeba pozostawiać dużych odstępów, bo ciastka niemal nie urosną.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez 10 - 15 minut. Ciastka muszą ostygnąć na blasze przez ok. 10 minut inaczej mogą się pokruszyć i dopiero wtedy zdejmować i studzić na kratce.