Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt idealny jako baza na tort lub ciasto z kremem.
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Żółtka oddziel od białek.
Białka ubij na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, ubijając stopniowo dodaj po jednym żółtku. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i dosyp do masy jajecznej, delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki nie używaj już miksera.
Silikonową tortownicę posmaruj cienko olejem i przelej biszkopt.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec około 25 minut. Zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 5 minut.