Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty biszkopt z dodatkiem kakao i piernikowej przyprawy będzie stanowić świetną bazę do świątecznych tortów. Przepis jest tak prosty, że uda się zawsze i każdemu. Jedyne, o czym trzeba pamiętać to, aby jajka, których używasz do wypieku, miały temperaturę pokojową.
tortownica o średnicy 18 cm
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z kakao i przyprawą do piernika.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Gdy białka zwiększą swoją objętość, nie przestając ubijać, partiami zacznij wsypywać cukier i dodawać po jednym żółtku.
Do masy wsyp wymieszaną mąkę z kakao i przyprawami. Całość delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę natłuść masłem i przelej ciasto. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Następnie studź nie wyciągając z piekarnika przy lekko uchylonych drzwiczkach.