Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 339
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1434
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 147
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 339
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1434
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 147
Składniki
Sok z ananasów odlać do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru.Jedną łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuścić w 1/2 szklanki wody do tego dodać 3 żółtka dobrze wymieszać.Sok z ananasów zagotować do tego wlać mąkę z żółtkami i ugotować kisiel.Do gorącego kisielu wsypać galaretkę cytrynową.
Ananasy pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z cytryny i dać do ciepłego kisielu.Śmietanę ubić z cukrem pudrem do tego dodać przestudzony kisiel z ananasami.Wymieszać i przełożyć placek.Placek polać polewą.