Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z nutą kokosową"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Żółtka ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym, dodając gorącą wodę. Mieszamy z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywną pianę z resztą cukru i delikatnie mieszamy z ciastem. Pieczemy w temperaturze 180oC na prostokątnej blaszce.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy na części, zalewamy 3 szklankami wody i krótko gotujemy. Owoce wyjmujemy.
Na wodzie, w której gotowały się jabłka, przygotowujemy budynie waniliowe. Na ciasto wykładamy jabłka, na wierzch wylewamy ciepły budyń.
Na rozpuszczonej margarynie rumienimy na złoto wiórki kokosowe z dodatkiem cukru pudru. Po przestudzeniu mieszamy z jajkami i wykładamy na budyń. Zapiekamy 15 minut w gorącym piekarniku.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,10 zł.</strong>Źródło: Rewia