Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te niewielkie, niepozorne ciasteczka od wielu lat goszczą na moim stole i cieszą smakiem domowników oraz gości. Polecam przygotować nie tylko od święta.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 21
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 21
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Składniki
Żółtka oddzielam od białek. Białka miksuję na sztywno z solą i cream of tartar. Do sztywnych białek stopniowo wsypuję cukier. Miksuję do uzyskania lśniącej piany. Następnie ciągle miksując dodaję po jednym żółtku. Za pomocą przesiewacza przesiewam mąkę wymieszaną ze skrobią i dokładnie mieszam silikonową łopatką.
Masę biszkoptową przekładam do woreczka cukierniczego za pomocą którego wyciskam ciasteczka na silikonową matę. Ciasteczka posypuję makiem i piekę w nagrzanym piekarniku do 175°C około 8-10 minut.
Upieczone ciasteczka po lekkim ostudzeniu zdejmuję z maty i studzę na kratce kuchennej.
Wystudzone biszkopciki sklejam dżemem . Najlepiej smakują drugiego dnia.