Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łatwe, szybkie ciasto, świetne do kawki :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 257
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1147
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 257
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1147
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Ubić pianę z białek. Margarynę utrzeć z żółtkami oraz szklanką cukru, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dodać ubitą pianę. Dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Na blachę wylać połowę ciasta. Posypać kaszą manną. Dać jabłka i wylać gorący budyń. Dać resztę ciasta. Piec ok 50 min.