Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiący przysmak z brzoskwiniami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na połówki. Z każdej usuń pestkę i część skórki. Trzy połówki owoców zalej szklanką wody, dodaj cukier i gotuj przez chwilę na małym ogniu, delikatnie mieszając. Gdy owoce nieco wystygną zmiksuj je na gładką masę. Resztę brzoskwiń pokrój na ćwiartki.
Ciasto rozwiń z opakowania, wyłóż do formy na papier do pieczenia. Uformuj z niego wyższą krawędź. Rozprowadź na nim mus z brzoskwiń, piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Ciasto wyjmij, na wierzchu ułóż brzoskwinie. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając przesiany cukier puder.
CZAS: 45 minutŹródło: Dobry Tydzień