Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20537
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 286
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20537
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 286
Składniki
Pomarańczę umy i sparzyc we wrzątku ok. 30 sekund. Dobrze wytrzec i skórkę zetrzec (bez białej części). Z pomarańczy także wycisnąc sok. Masło utrzec z jajkiem i cukrem na puszystą masę. Dodac skórkę i sok z pomarańczy. Miksowac jeszcze przez chwilę. Tabliczkę czekolady rozpuścic w kąpieli wodnej (włozyc ją do miski i postawic na garnku z gotującą się wodą). Kiedy przestygnie, wla ją do masła, zmiksowac na gładką masę. Przesiac mąkę z proszkiem do piecz. Wsypac do masy czekoladowej i zagnieśc ciasto. Piekarnik nagrzac do 150 stopni. Ciasto rozwałkowac na około 4 mm i foremką wykrawac ciasteczka. Ułożyc na blasze i piec jakieś 12 minut. Gdyby foremka przyklejała się do ciasta, to można zanurzac brzeg foremki z mące.