Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby tu zacząć ten pochmurny deszczowy dzień a może na słodko i szybko. Co powiecie gdy podam wam przepis na takie pyszności? UPS ja je przygotowałam i słonko zaświeciło to chyba dobry znak.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Truskawki z kompotu odsączyć za pomocą sitka.
Gotowe ciasto francuskie w dłuż pociąć na trzy paski
i w poprzek tak aby wyszło 15 kwadratów.
Na każdy kwadrat ułożyć po 5 lub więcej w zależności od wielkości truskawek.
Zamknąć boki ciastek.
Następnie skleić resztę boków za pomocą palców.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ciastka.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 35 - 40 minut do ładnego za rumienienia.
Z pozostałych truskawek i soku zrobiłam kompot dolewając gotowaną wodę. Ciasteczka nadają się dla dzieci i nie tylko. Jeśli ktoś chce większą ilość wystarczy zwiększyć produkty.