Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego do kawusi czy herbatki , idealnie kruche a jednocześnie rozpływające się w ustach . Smakują dużym i małym ciasteczkowym potworkom .
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 813
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 813
Składniki
Cukier oraz cukier waniliowy ugnieść z masłem lub margaryną (masło lepsze gdyż ciasteczka wychodzą bardziej kruche ) później dodać całe jajka a na koniec przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę . Zagnieść jednolite ciasto . Na chwilę schłodzić .
Następnie wyciskamy przez maszynkę do ciastek , jeśli nie mamy maszynki to możemy rozwałkować ciasto i wycinać wykrawkami . Piec około 15 minut w temperaturze 170-180 ºC .
Przestudzone ciasteczka dekorujemy lukrem .