Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lekkie i pożywne. Szybki czas wypieku.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2067
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2067
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Z 1 opakowania kleiku ryżowego,1 kostki margaryny,3 jajek,1 szklanka cukru, 3-4 łyżeczek wiórków kokosowych,1 opakowania cukru waniliowego zagnieść na stolnicy ciasto.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wszystkie ciastka ostrożnie ułożyć w pewnej odległości od siebie na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z ryżowymi ciasteczkami wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 min.w temp.200 stopni.
Przed podaniem można ciastka posypać cukrem pudrem.
Najlepiiej wyjąć ciastka zaraz po upieczeniu z piekarnika .Jeśli zostaną w nim zbyt długo bardzo sie wysuszą.