Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie, mięciutkie ciasteczka. Przepis zaczerpnięty z internetu. Z porcji wychodzi ok. 35-40 szt.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Masło, cukier i ser utrzeć razem mikserem. Dodać jajko, aromat, sodę, proszek, sól, dalej razem ucierać. Na końcu dodać mąkę, razem wymieszać. Przełożyć ciasto na stolnicę i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Gdyby zbyt mocno się lepiło do rąk podsypywać jeszcze odrobiną mąki. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wykrawać foremkami. Wierzch posypać cukrem lub kolorową posypką. Piec 8-10 min w temp. 170st.