Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z rozpoczęciem sezonu truskawkowego, moja propozycja dla osób lubiących złasuchować ciasteczko z truskawkami, a jednocześnie dbających o linię:) Zdrowy i smaczny zamiennik tuczących ciast:)
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 767
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3030
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3528
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 767
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3030
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3528
Składniki
Kaszę płuczemy na sitku wrzątkiem. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami gorącej wody i gotujemy do miękkości i wchłonięcia się wody, często mieszając (około 15 minut). Pod koniec gotowania dodajemy cukier, mleczko kokosowe, płatki migdałowe i kokos. Mieszamy, gotujemy jeszcze chwilę i odstawimy z kuchenki.
Naczynie żaroodporne o średnicy 15 cm smarujemy dokładnie masłem. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Większą część kaszy wylewamy do naczynia, wykładamy większość truskawek (kilka zostawiamy na polewę jogurtowo-truskawkową), na truskawki wylewamy resztę kaszy i rozprowadzamy równomiernie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut.
Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Pozostałe truskawki mieszamy z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego i polewamy ciasteczko. Smacznego:)