Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ekspresowe w przygotowaniu ciastka, smakiem przypominają pieguski. Zaraz po upieczeniu są chrupiące lecz przechowywane w zamknietym pojemniku - przyjemnie miękną :-)
Szybka i smaczna
Odsłon: 13884
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 37
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10225
Szybka i smaczna
Odsłon: 13884
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 37
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10225
Składniki
Miękkie masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jajka i nadal miksowac do połączenia składników. Mąkę przesiać razem z solą i sodą i dodać do masy. Zmiksować do połączenia składników. Obie czekolady pokroić w średnie kawałki, wsypać do ciasta i wymieszać łyżką. Z ciasta formować kulki i lekko je spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 min (do zrumienienia). Smacznego :-)