Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane ciasteczka, które nie wymaga pieczenia. Są słodkie, czekoladowe i świetnie sprawdzą się jako przekąska w ciągu dnia. Cukier kokosowy użyty w przepisie możesz zamienić na zwykły lub inny ulubiony słodzik. My wybraliśmy ten, ponieważ charakteryzuje się niskim IG.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Czekoladę posiekaj na mniejsze części.
Płatki owsiane wymieszaj z kakao.
Do garnka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj masło i gorzką czekoladę. Cały czas mieszając, podgrzewaj na średnim ogniu. Gdy masa się zagotuje, zdejmij z palnika.
Do jeszcze gorącej masy wsyp zmieszane z kakao płatki owsiane i porządnie wymieszaj.
Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Zwilżonymi wodą dłońmi nabieraj kawałki ciasta, formuj z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego. Układaj na blasze, następnie używając łyżki, lekko spłaszczaj.
Blachę z ciastkami włóż do lodówki na 8 godzin. Po tym czasie ciasteczka będą gotowe do jedzenia.