Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastka - serduszka w kropeczki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem. Dodaj przesiany cukier puder i żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń w folię, wstaw do lodówki na godzinę. Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wytnij z niego serduszka.
Ułóż ciastka na blasze. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C, wyjmij i wystudź. Truskawki umyj, usuń szypułki, przekrój na połówki. Podduś w garnku z cukrem, zlej sok.
Cukier puder przesiej, połowę rozetrzyj z sokiem. Resztę cukru utrzyj z gorącą wodą. Udekoruj ciastka.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień