Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 766
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3020
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3501
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 766
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3020
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3501
Składniki
Gotuj puszkę mleka w garnku z wodą przez 2 godziny. Następnie przygotuj masę budyniową. Zagotuj masło z cukrem wraz z 2 szklankami mleka. Dodaj do niej zmiksowaną osobno masę z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajek oraz mleka i mieszaj.
Ubij schłodzoną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dolewaj żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie.
Wyłóż formę herbatnikami i posmaruj masą kajmakową. Rozłóż znów herbatniki, a na nie krem budyniowy. Ciasto zwieńcz bitą śmietaną i posypką ze startej gorzkiej czekolady.
Czas przygotowania: 60 minut, dla 4 osób.
<strong>Paulina Krajewska www.justmydelicious.com</strong>Źródło: Olivia