Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Rurki nadają wyjątkowy smak a banany sprawiają że ciasto jest jeszcze lepsze.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4945
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4945
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Składniki
1. 2 szk. mleka gotujemy w rondelku.
2. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie z cukrem.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż zrobi się gęsty budyń.
4. Margarynę miksujemy robotę.
5. Dodajemy żółtko.
6. Stopniowo dodajemy wystudzony budyń.
7. Kwadratową tortownicę wykładamy herbatnikami namoczonymi w mleku.
8. Nakładamy połowę masy budyniowej.
9. Układamy rurki.
10. Na rurki pokrojone w plasterki banany.
11. Zalewamy pozostałą masą.
12. Przykrywamy herbatnikami namoczonymi w mleku.
13. W garnku rozpuszczamy wszystkie składniki polewy: kakao, margarynę, cukier, wodę, czekoladę czarną.
14. W drugim garnku rozpuszczamy czekoladę karmelową z dodatkiem łyżki mleka.
15. Na herbatnikach rozprowadzamy ciemną polewę.
16. Z białej robimy kropki i wykałaczką robimy zygzaki w dowolnej formie.
17. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki. 18. Deser gotowy. 19. Smacznego.